Ngarep > Lencana

Lencana

Lencana minangka piranti utawa aksesori, asring ngemot tandha organisasi, sing ditampilake utawa ditampilake kanggo nuduhake sawetara prestasi layanan, prestasi khusus, simbol otoritas sing diwenehake kanthi sumpah (kayata, polisi lan geni), tandha pegawean sah utawa status siswa, utawa minangka cara identifikasi sing sederhana. Iki uga digunakake ing pariwara, publisitas, lan kanggo merek. Lencana polisi wiwit jaman pertengahan nalika para ksatria ngagem jaket sing nuduhake kesetiaan lan kasetyane.

Lencana bisa digawe saka logam, plastik, kulit, tekstil, karet, lsp. Lan umume dipasang ing sandhangan, tas, alas kaki, kendharaan, peralatan listrik ing omah, lsp. Lencana utawa tambalan tekstil bisa ditenun utawa bordir, lan bisa dipasang nganggo gluing, ironing-on, sewing utawa applique.

Lencana wis bisa dikoleksi banget: ing Inggris, umpamane, Lingkaran Kolektor Badge wis ana wiwit taun 1980.




<1>